motivatie quote gemotiveerd sporten droomleven
Blog, Body, Soul

5 Tips Die Je Kan Gebruiken Om Gemotiveerd Te Blijven

Deze posts bevat affiliate links. Koop je via deze link iets, dan krijg ik daar een stukje van.

Het jaar is goed ingezet! Je bent vast druk bezig om al werk te maken van die new years resolutions die je gemaakt hebt. De motivatie springt van de dakpannen af! Maar blijft dat ook wel zo als het eenmaal februari wordt? Of maart? Veel mensen haken af na die eerste weken vol goesting. Laten we eerlijk zijn, 24/7 gemotiveerd zijn is gewoon moeilijk! Daarom deze tips om toch telkens on track te blijven.

1. Zet Doelen En Maak Ze Concreet

Het nadenken over en neerschrijven van jouw doelen zal je helpen om langer gemotiveerd te blijven. Je hebt iets om naar terug te grijpen. Lees elke dag dat papiertje opnieuw en je zal merken dat je een boost krijgt om er weer voor te gaan. In deze blog leer je hoe je doelen kan zetten en ze ook effectief kan halen. Download ook je gratis worksheet om jouw doelen concreet te maken.

2. Wees Consistent: Zorg Dat Het Meer Wordt Dan Motivatie

De eerste weken van het jaar zijn vlot verlopen. Je hebt je aan je doel kunnen houden van drie keer per week gaan sporten. Maar deze week had je misschien niet zoveel zin, of er was een familiedinertje op de avond dat je zou gaan en heb je besloten maar eens te skippen. Je kan altijd nog op een andere dag gaan, niet? Dat overkomt mij ook wel. 

Het is een late avond geweest en ik had gepland in de voormiddag te gaan trainen, want ik moet laat gaan werken. De wekker gaat af en ik begin allerlei redenen te verzinnen om toch nog wat langer te blijven liggen. “Ik ga na het werk wel trainen.” “Vermoeid gaan trainen heeft ook weinig zin.” En weet je wat? Uiteindelijk ben ik toch gaan trainen. Want het is een routine. En eentje die ik liever niet doorbreek. Want de consequenties van dat gedrag zijn dat ik off track raak. Dat wil zeggen geen stap dichterbij mijn doelen!

3. Vertrouw Niet Alleen Op Motivatie En Creëer Routines

Ben je ooit al voor langere tijd op vakantie geweest en was je op het einde ook blij dat je terug kon naar je gewone leven? Om terug te keren naar je vertrouwde omgeving, je eigen bed, je gewoontes…

Die gewoontes zijn net wat zo belangrijk is. Die zorgen ervoor dat je toch blijft doorgaan ook al ben je misschien niet meer gemotiveerd. Het kan altijd gebeuren dat er iets tussenkomt, dat je geen zin hebt. Een gewoonte zal er op die momenten voor zorgen dat je er toch mee doorgaat.

motivatie gemotiveerd doelen goals groen vrouw leggings sporten

4. Lees Motiverende Boeken

Iets waar ik zelf ondertussen al een jaar mee bezig ben, is het lezen van personal development boeken. Heel interessant! Je leert veel bij, niet alleen over jezelf, maar je krijgt vaak enorm nuttige tips om toe te passen.

Daarnaast zorgt het lezen van zo’n boeken bij de meesten voor een boost in motivatie. Je krijgt inzichten die je voorheen niet had, je leest herkenbare verhalen en eindigt altijd met een positieve noot. Dat zorgt voor een betere ingesteldheid en dus meer energie!

5. Omring Jezelf Door Mensen Die Gemotiveerd Zijn

Net zoals met sporten kan het goed zijn om je te omringen met mensen die je helpen. Steun krijgen als je eens een slechte dag hebt kan wonderen doen voor je motivatie. En heb je ooit al gemerkt dat als jouw collega’s er super vrolijk bij lopen dat je zelf uiteindelijk ook vrolijk wordt? Ook al had je misschien een pesthumeur? Dat komt omdat emoties van anderen op jouw afgeven. Zo werkt het ook met motivatie. Omring jezelf door mensen die upbeat en gemotiveerd zijn, uiteindelijk zal dat jouw energie ook verhogen!

Ga aan de slag met deze tips en zorg ervoor dat het je deze keer wel lukt om die doelen te behalen!

Wat motiveert jou?