tips om beter te slapen
Blog, Body

5 tips om ‘s nachts beter te slapen

Slaap is van groot belang voor het herstel van je lichaam. Ook je brein heeft slaap nodig om optimaal te kunnen werken. Hier vind je 5 tips die je zeker en vast zullen helpen om beter te slapen!

Deze posts bevat affiliate links. Als je hier op klikt en iets koop, krijg ik daar een percentage van.

1 – Geen schermen 1 tot 2 uur voor je gaat slapen

Ja, ik weet het. Deze heb je vast al duizend keer gehoord. Maakt het niet minder waar! Het fel blauwig licht van die schermen in combinatie met een overdosis aan informatie laat je lichaam op een bepaalde manier reageren. In plaats dat het begint met de productie van melatonine (slaaphormoon) maakt het cortisol aan. Dat laatste hormoon stimuleert je om alert te zijn. Dus het gebruik van schermen gaat je niet slaperig maken maar net heel actief!

Oh, het is trouwens volledig ok om een e-reader te gebruiken. De gebruiken geen blauw licht en laten het ook niet recht in je ogen schijnen.

2 – Geen cafeïne na 17 uur

Cafeïne zorgt ervoor dat je wakker blijft. Het laat je gaan en geeft je die rush aan energie die je nodig hebt. Maar die rush wil je niet wanneer je probeert te slapen. “En wat dan met pre-workout? Die heb ik echt nodig om te trainen na het werk!” Geen probleem, zorg er dan alleen voor dat je voldoende hard traint om het uit je systeem te krijgen. Hier zit namelijk veel meer cafeïne in dan in een bakje koffie. Probeer dus die Red Bull of witte Monster te laten na 17 uur. Je lichaam dankt je.

koffie bed bloem

3 – Creëer een routine voor het slapengaan en hou ze vol

Mensen zijn gewoontedieren. Een routine volgen voor je naar bed gaat, maakt je hoofd klaar om te slapen. Doe je dit elke avond, dan gaat je lichaam al heel snel doorhebben wat het moet gaan doen. Uiteindelijk zorgt dit er dus voor dat het je helpt sneller in slaap te vallen. En, zou je ooit overdag een dutje nodig hebben, doe dan gewoon exact wat je ’s avonds doet. Gegarandeerd dat het een geslaagde power nap zal zijn!

4 – Meditatie om beter te slapen

Meditatie is een bewezen manier om je geest te kalmeren en je focus te verbeteren. Eenmaal je de techniek onder de knie hebt, zal je merken dat het je helpt beter te slapen. Concentreer je op je ademhaling en adem vooral met je buik. De rust die je hierdoor vindt, zorgt ervoor dat je minder gaat piekeren. Probeer het en laat me weten hoe het je beviel!

5 – Gebruik lavendel

De geur die het mooie bloemetje verspreidt, heeft een aantal interessante eigenschappen. Het verdooft, zorgt voor een lagere hartslag en bloeddruk. Dit alles helpt je om sneller in slaap te vallen. Zet een potje met gedroogde lavendel op je nachtkastje of stop wat in je kussensloop. Tegenwoordig kan je ook een diffuser (mogelijkheid tot product link) kopen waar je lavendelolie in doet.

Geen schermen, minder cafeïne, zorg voor een routine, mediteer en gebruik lavendel naar hartenwens. Deze tips zullen ervoor zorgen dat je slaapt als een roosje!

5 tips om beter te slapen, witte lakens

Wat doe jij om een goede nachtrust te hebben?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *