book coffee plant white
Blog, Soul

Boeken Om Te Lezen

Lezen is een van mijn favoriete tijdverdrijven. Al van kinds af aan ben ik met een boek in mijn handen te vinden. En sinds een jaar of twee lees ik niet enkel fictieboeken. Het leek me fijn om een lijst te delen van alle boeken die een impact hebben gehad op mijn zelfontwikkeling. Zodat ook jij er de vruchten van kan plukken!

Deze post bevat affiliate links. Als je een aankoop doet via deze link, dan steun je Body&Soul een beetje.

Oh, en het zou super fijn zijn als je een foto zou maken als je een van deze boeken leest en mij kan taggen in je Insta Stories!

Let’s get started!

Mindset Boeken

The Subtle Art Of Not Giving A F*ck

Mark Manson schuwt niet van wat scheldwoorden en zeggen waar het op staat. Dat is er ook net zo heerlijk aan. Tijd om te stoppen met je druk te maken om wat anderen denken en gewoon je ding te doen!

Big Magic

Elizabeth Gilbert beschrijft hoe inspiratie werkt en omschrijft het als magie. Een idee kiest jou uit, daar heb jij niets in te zeggen. Maar of jij iets aanvangt met dat idee ligt helemaal in jouw handen. Een speciale visie op inspiratie!

How To Stop Worrying and Start Living

Deze was echt een eye-opener voor mij. Dale Carnegie vertelt op een schitterende manier hoe je kan omgaan met je zorgen. Niet alleen krijg je verschillende waargebeurde verhalen, maar je krijgt ook erg concrete tips die je zelf kan toepassen. Na dit boek verdwijnen je zorgen als sneeuw voor de zon!

The Miracle Morning

Dit was mijn eerste mindset boek en meteen ook diegene die een enorme impact heeft gehad op mijn leven. Wat als je de dag zo kon starten dat het je hele dag goed maakt?! Geniaal toch? Hal Elrod leert je om tijd te maken voor een belangrijk ochtendritueel dat de toon zet voor je verdere leven.

The Gifts Of Imperfection

Waarom perfect zijn als imperfectie het mooiste is wat bestaat? Brené Brown neemt je mee in een op reis om eindelijk los te laten wie je denkt te moeten zijn en te omarmen wie je echt bent. Ze biedt een soort van kapstok aan die je toelaat een volledig leven vol liefde te leiden. 

Coaching Boeken

The Essential Guide to Neuro-linguistic Programming

Door Tom Hoobyar, Tom Dotz en Susan Sanders

Dit boek laat je op een heel praktische manier kennismaken met de principes van NLP. Er staan een hele hoop oefeningen in die je ook op jezelf kan toepassen om je eigen problemen te verlichten. NLP helpt je om zelfzekerder te zijn, je angsten te overwinnen en meer succes te hebben in je persoonlijke/professionele leven. Een aanrader voor iedereen!

Voor de mensen die liever naar boeken luisteren, check zeker Audible eens. Een gigantische bibliotheek aan luisterboeken, echt de moeite waard. Je krijgt je eerste twee audioboeken gratis!

Lees je liever digitaal? Zelf heb ik al zeven jaar een Kobo E-reader. Erg makkelijk want je hebt zo altijd honderden boeken op zak! Ga dus zeker een kijkje nemen of dit niets voor jou is. 

Elke keer ik een boek tegenkom dat de moeite waard is om te delen, zal hij op deze lijst verschijnen! Dus kom geregeld nog eens een kijkje nemen, wie weet staat er een nieuw pareltje tussen.