goal setting new years resolutions doelen
Blog, Copywriting, Soul

Goals: Concrete Tips Om Eindelijk Je Doelen Te Behalen

Nu het nieuwe jaar voor de deur staat, zal je vast wel bezig zijn met wat je het komende jaar graag zou bereiken. De typische new years resolutions. Maar hoe vaak heb je deze doelen eigenlijk al écht behaald? Wanneer was de laatste keer dat je nog een doel hebt bereikt? Wil je het dit jaar graag eens anders? In deze post geef ik je allerlei concrete tips mee die je kan toepassen om 2020 jouw jaar te maken!

Zoek naar jouw waarom

Beeld je in wie je wil zijn. Hoe zou jouw droomleven eruit zien? Wie wil je zijn als persoon? Waarom wil je zo zijn? Ga na voor elk deel van je leven hoe je het ziet. Visualiseer het. En ga na wat je drijft om net dat te willen bereiken.

Een voorbeeld hiervan kan zijn dat je wil afvallen. Waarom wil je afvallen? Omdat je een gezond lichaam wil hebben. Dus als persoon zou je graag iemand zijn die fysiek in goede toestand is.

Maak je goals specifiek

Nu je hebt nagedacht over hoe je wil zijn als persoon, jouw waarom, wordt het tijd om die grote dromen concreet te maken. Ga na voor elk deel van je leven wat je wil doen en hoe je dat gaat doen. Hoe zou je je willen voelen in dat stukje van jouw leven? Maak het zo specifiek mogelijk.

Let wel op voor dingen die niet in jouw zone van controle liggen. Een voorbeeld hiervan kan zijn dat je op relationeel vlak graag een beter contact met je ouders wil. Maak dan hiervan dat je zelf elke week een keer zal bellen. Ga er niet van uit omdat jij dit als jouw doel hebt, dat je ouders magisch zullen weten dat je een betere relatie wil. Door het zelf in handen te nemen, maak je dat je niet teleurgesteld zal raken en je uiteindelijk wel aan je doel werkt. 

doelen zetten goal setting goals

Plan je doelen in

Schrijf ze neer. Zet ze in een agenda. Maak dat je er een tijdsspanne op zet. Op die manier krijg je een duidelijke tijdslijn tegen wanneer je wat wil doen. Deadlines helpen je om actie te ondernemen. Daarvoor kan je ook deze gratis printable downloaden, om je te helpen alles op papier te zetten!

Start!

Stel het starten niet uit. Ook niet: “Vandaag heb ik geen tijd, ik begin er morgen aan.” Dat is de perfecte mix om uitstelgedrag aan te moedigen. Onderneem elke dag een actie die bijdraagt aan je goals en start vandaag. Kijk naar hoe je dag/avond momenteel verloopt en pas daar al iets in aan. Kijk je graag Netflix? Zorg dan dat je minstens een iets op je takenlijst hebt afgewerkt voor je in de zetel ploft. Zo werk je elke dag aan je doel en beloon je jezelf voor wat je gedaan hebt.

goals setting doelen zetten

Zoek een accountability partner

Vind je het moeilijk om strikt genoeg te zijn voor jezelf elke dag? Wil je graag iemand om je wins en losses mee te delen? Iemand die je bijvoorbeeld helpt om terug te starten met sporten? Dan ga je best op zoek naar een accountability partner. Zo kunnen jullie elkaar helpen om je doelen te bereiken. Dan is een dipje niet zo erg, want er zal iemand klaar staan om je terug te motiveren om verder te doen!

In het kort

  • Wie wil je zijn, waarom wil je die goals bereiken?
  • Wees specifiek
  • Plan je goals in, zet deadlines
  • Start NU
  • Schrik om alles alleen te doen? Zoek een partner en steun elkaar!

Handige links

Toch nog wat moeite om alles op papier te krijgen? Hieronder vind je nog een aantal links naar content die je kunnen helpen om je goals te bepalen en behalen!

Wat zijn jouw doelen voor het komende jaar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *