krachttraining vrouw bar
Blog, Body

Krachttraining 101 – Alles Wat Je Moet Weten

Krachttraining is aan populariteit aan het winnen. Steeds meer mensen zien de voordelen die het kan hebben voor je lichaam. Ben jij ook benieuwd naar krachttraining? Weet je alleen niet zo goed waar te starten? Dan moet je zeker verder blijven lezen! Je komt er hier alles over te weten.

Wat is krachttraining nu precies?

Het is een vorm van training waarbij je gebruik maakt van weerstand om je spieren te doen samentrekken. Je bouwt er spierkracht mee op, anaerobische uithouding en uiteraard worden je spieren ook groter.

Dus nu in het Nederlands: als je een gewicht opheft dan gebruik je weerstand. Je voelt dat het gewicht eigenlijk liever op de grond wil blijven liggen. Hef je het toch op, dan moeten je spieren werken. Ze worden korter tijdens het omhoog halen. Dat is een contractie. Net omdat je spieren nu harder moeten werken, worden ze uiteindelijk ook groter. Je lichaam past zich aan!

Hoe begin je er nu aan?

Als je nog nooit krachttraining hebt gedaan en dus ook niet bekend bent met de bewegingen, is het aangeraden de toestellen te gebruiken. Die staan meestal ook wat apart van de ruimte met vrije gewichten. Een heel makkelijke en veilige manier om te starten met gewichttraining. Met de machines is het bijna onmogelijk om jezelf te bezeren.

Nu, voel je je al wat dapperder? Dan kan je ook gerust naar de gewichtsruimte gaan. Dat is waar alle bars en dumbbells liggen.

Goed, nu je weet waar je kan beginnen, heb ik het ook graag even over hoe je best begint. Dat kan je op twee manieren doen. Je gaat zelf op zoek naar informatie en gaat werken via trial and error. Of je neemt een personal trainer onder de hand en start meteen goed. Kies je voor optie twee, dan kan ik je daar een handje bij helpen. Contacteer me als je graag een schema op maat wil.

krachttraining vrouw bar gewichten

Waarom is krachttraining zo belangrijk?

Er zijn heel veel verschillende redenen waarom trainen met gewichten een must is. Ik som ze hier even voor je op:

  • Het maakt je leven makkelijker. Denk maar aan die boodschappen die elke week uit de auto moet slepen. En dan twee verdiepingen de trap op, want ja, dakappartement… Door regelmatig met gewichten te trainen zal je merken dat die dagelijkse activiteiten een pak easier worden!
  • Hallo confidence boost! Je ziet er strakker uit en dat zal je zelfvertrouwen veel goed doen.
  • Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer eten je nodig hebt om je lichaam te onderhouden. Klinkt goed, niet?!
  • Je krijgt een beter humeur! Krachttraining verlaagt stress en helpt met je slaap.
  • Minder risico op hartaandoeningen
  • Eeeeeen niet te vergeten: het is super plezant! Echt een kick als je telkens een beetje meer kan tillen.

Heb ik je kunnen overtuigen? Of toch nog niet helemaal? Laat al je twijfels hieronder achter en dan geef ik je graag antwoord!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *