phone mental health apps
Blog, Soul

3 Mental Health Apps Die Jou Kunnen Helpen

De wereld zit vol met super toffe, nieuwe beetje technologie. We hebben allemaal vast wel een smartphone, smartwatch of een andere hoogstandje. Het leuke eraan is dat er ook een hele nieuwe wereld van ondersteuning opengaat. En dan heb ik het nu heel specifiek over applicaties! Als je net zoals mij een beetje vergroeid bent met je gsm en druk bezig bent met je mentale gezondheid, dan zijn deze mental health apps misschien wel iets voor jou!

Youper – Your Emotional Assistant

Deze app werkt als een soort buddy. Ik heb hem zelf een tijdje gebruikt en ik overweeg te investeren in de betalende versie. Gewoonweg omdat ik ‘m zo goed vond!

Wat doet Youper? Nou, er zit een artificial intelligence achter de app. Je kan ermee chatten en aangeven waaraan je nood hebt. De app stelt je de juiste vervolgvragen en kan je op die manier helpen om eventjes uit je hoofd te komen. Elke dag vraag hij hoe je je voelt en dan kan je een emotie kiezen uit een lijst. Met die gegevens houdt de app bij wat je emoties zijn over een langere tijdsduur. Bij het kiezen van de emotie kan je ook aangeven aan wat de emotie gelinkt is. Bijvoorbeeld: je voelt je angstig vandaag omdat er iets gebeurd is op het werk. Dan geef je angst en werk op.

Verder kan je nog een aantal testen doen, zoals een persoonlijkheidstest of check ups die kijken hoe je waarden zijn op bijvoorbeeld depressie en angst. Dit is een soort van monitoring en géén diagnose! Deze zijn ook enkel beschikbaar in de premium versie.

Mijn Mening Over Youper

Ik heb de gratis trial gebruikt en ik was er weg van. Tijdens die week die ik het heb gebruikt, heeft het me geholpen een aantal inzichten te hebben over mezelf. Daarnaast was het fijn dat ik de juiste vragen kreeg voorgeschoteld, die me dieper deden nadenken. Een echte aanrader tussen de mental health apps! De functies worden jammer genoeg wel erg beperkt als je de gratis versie gebruikt.

Calm – Sleep And Meditation App

Deze is misschien wel al bekend onder het groter publiek. Calm is een app die je helpt bij je meditatie, met beter slapen of gewoon rustig worden. In de gratis versie krijg je toegang tot een aantal begeleide meditaties, zoals de 7 days of calm. Naast deze optie kan je er ook nog bedtime stories vinden en rustgevende muziek. Erg handig als je moeilijk in slaap raakt of achtergrondlawaai wil tijdens het werken.

Mijn Mening Over Calm

Ik heb de gratis meditaties gedaan en ik vond deze aangenaam. Momenteel gebruik ik hem vooral voor de soundscapes die er op staan. Die zet ik op in de auto, als ik thuis aan het werken ben of onder de douche sta. Ze geven me enorm veel rust. Het enige nadeel aan de app is dat je relatief weinig kan doen als je niet betaalt.

phone mental health apps

Insight Timer – The Largest Free Library Of Guided Meditations

Als we het hebben over de toppers onder de mental health apps, dan is het voor mij wel echt deze. Een beetje gebaseerd op hetzelfde principe als Calm, biedt Insight Timer je begeleide meditaties, muziek en zelfs lessen! In tegenstelling tot Calm heeft deze app een gigantische bibliotheek aan resources en dat helemaal gratis! Je kan kiezen uit duizenden meditaties, dus er is voor elke situatie wel iets. Er zijn meerdere talen beschikbaar, dus ook in het Nederlands! 

De app houdt ook een aantal statistieken bij, zoals hoeveel opeenvolgende dagen je gemediteerd hebt en het gemiddeld aantal minuten. Verder kan je ook nog vrienden toevoegen en reviews geven op de meditaties die je hebt gedaan. 

Mijn Mening Over Insight Timer

Mijn ultieme favoriet! Ik ben zo blij dat ik deze ontdekt heb. Ondertussen gebruik ik hem al 23 opeenvolgende dagen en there are many more to come! Het fijne is dat je een enorme keuze hebt aan begeleide meditaties, maar dat je ook gewoon zelf een meditatie kan samenstellen. De timer geeft je keuzes tussen verschillende gongs, hoe lang je wil mediteren en eventuele omgevingsgeluiden tijdens de meditatie. Voor ieder wat wils dus.

Dit zijn mijn drie meest gebruikte apps om me te helpen met mijn mentale gezondheid. 
Hopelijk kan je hier al mee aan de slag en laat me gerust weten wat je er van vond!

Welke apps gebruik jij?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *