vrouw stretching waterfles
Blog, Body

Terug Beginnen Met Sporten: Hoe Begin Je Er Aan?

Vroeger was je best een actief persoon. Maar je kan je nu niet meer herinneren wanneer je voor het laatst nog bent gaan sporten. Je beseft dat bewegen super belangrijk is alleen weet je niet goed hoe eraan te beginnen. Geen probleem! Hier krijg je een aantal tools die je kan gebruiken om er terug aan te beginnen én het ook vol te houden. Geen betere manier om het nieuwe jaar in te zetten!

Kies een sport die je graag doet

Sporten is een gewoonte die je jezelf kan aanleren. Maar heb je al eens iets proberen te doen wat je een absolute hekel aan hebt? Dan is het altijd een gevecht met jezelf om ermee te starten. En je gaat het ook niet lang volhouden. Kijk eens terug naar het verleden. Welke sporten deed je graag, waarmee kwam je echt tot rust, wat gaf je voldoende uitdaging? En welke deed je absoluut niet graag? Schrijf ze op voor jezelf en kies er eentje uit waarmee je graag wil beginnen.

lopen sporten vrouw trappen

Start langzaam en bouw op

Nu je iets hebt gevonden dat je graag doet, heb je vast zin om er meteen in te vliegen! Nou, temper je enthousiasme toch een beetje. Want als je te snel te veel gaat doen, ga je nadien daar een hoop spierpijn van hebben. En dat kan demotiverend werken. Dus begin langzaam en geef je lichaam tijd om te wennen aan de nieuwe activiteiten die je doet. Stap voor stap je kan jezelf wat meer uitdagen. Trust me, als je het zo aanpakt, dan ben je in no time terug volop aan het sporten!

Plan je sportsessie in

Starten aan je week en denken dat je het sporten er wel ergens tussen propt als je even tijd hebt, is dé manier om te falen. Zo kan er altijd wel iets tussen komen waardoor je aan het einde van de week beseft dat je niet hebt gesport. Neem er dus even je agenda bij en plan je sessies in. Zo maak je een afspraak met jezelf om die momenten vrij te houden. Zorg er wel voor dat je voldoende ruimte rekent. Hou dus ook rekening met hoe lang je moet rijden en de tijd die je nodig hebt om je om te kleden.

plan sporten agenda

Zoek een accountability partner

Maak een afspraak met een vriendin om samen de uitdaging aan te gaan. Hou elkaar op de hoogte van wat je hebt gedaan en hoe goed het ging. Je kan zelfs zo ver gaan dat je samen sport. Op die manier hou je elkaar verantwoordelijk voor elke actie. Het is makkelijker om iets vol te houden als je samen met iemand in hetzelfde schuitje zit. Dus zet een berichtje in je vriendengroep en wie weet heb je meteen een hele hoop mensen die mee willen doen met je!

Do what you love, begin er langzaam aan, plan het in en zoek je een vriendje om het samen mee te doen. Met deze 4 handige tips kan je al aan de slag zodat sporten binnenkort terug een onmisbaar deel van je leven is!

Sport jij en wat doe je dan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *